Spårdag i Hallsberg med Ullis & Chaos

Vid halv tio idag hade jag packat in hundarna i bilen och det bar iväg till Hallsberg och ett riktigt fint friluftsområde vid Östansjö. Fin skog och en bra gräsplan för lite lydnadsträning och lek.

Jag la två spår till Chaos och Ullis la först ett till Gnista och ett till Farley.

Gnistas spår var ca 400 m med fyra? apporter. Liggtiden blev nog nästan en timma tror jag. Terrängen var öppen platt skog. Upptaget hade hon full koll på och tog lugnt och metodiskt. Så fortsatte sen spårarbetet hela spåret. Gnista är av spåret på sin höjd någon meter vid ett par tillfällen när hon ska försäkra sig om att spåret går där det går. Med henne känns det alltid så säkert! 🙂 Apporterna är som vanligt hennes stora svaghet i spåret, jag får vara glad med de små stopp hon faktiskt gör vid pinnarna. Då blir det liggmarkeringslek med köttbulle belöning.

Innan Farley fick ta sitt spår så prommade vi lite, när vi närmade oss Gnistas spårslut (som hon redan tagit) började han vinda som bara sjutton. Tydliga vindmarkeringar och han ville dit…och det fick han, när han stretade med tydlig vindmarkering åt rätt håll följde jag med. Efter de ca 20 m som det var fram till stället där Gnistas spårslut varit så plockade jag fram kongen och han fick sig en liten lekstund och sen följa spåret ut till vägen. Duktig pojke!

Farleys spår låg i samma fina skogsterräng, ett takt spår i medvind på ca 150 m, med tre apporter. Det spåret hade nog legat i 1,5-2 timmar. Upptaget var fint, men efter ett par meter släppte han lite och började kika lite på mig (och Ullis som hängde med i spåret). Det gick snart över och han fortsatte med fint spårarbete. Mest riktigt bra! Apporterna stannade han till vid, fick liggmarkera och fick då köttbulle och lite konglek. Kongleken blir han lite varvad av och följande upptag lite sämre.

Chaos var lite otränad i spåret men såg ganska nöjd ut ändå :).

När vi tagit alla spår på första stället åkte vi lite längre ner längs vägen, där hade Ullis lagt fler spår medan jag rastat Farley innan spåret.

Först fick Gnista och Chaos gå ett där de turades om att spåra. Vid varje apport bytte vi. Gnista går som tåget i spåret…inga bekymmer här inte. Vid apporterna stannar hon faktiskt till lite och jobbar på apporten. Sen när Chaos spårade och hon fick gå bakom var hon väl inte så värst nöjd. Ska man köra det här mer med Gnista så kan man ju tänka på att inte byta hund vid apporten utan kanske strax innan…att ”spåra och bli snuvad på apporten” och inte att ”bli snuvad på spåret när hon kommer till apport”…? Det här spåret var nog ca 600 m och de fick ta tre sträckor var.

Så fick Farley ett spår i medvind på ca 75 m med fyra apporter. Lite tveksamt upptag. Bra spårarbete, någon tveksamhet. Stannade till vid apporterna. Kul att han står på sig mer och mer i spåret när jag håller emot 🙂 .

Lite lydnad fick Farley sen, men då var det där med planering och genomtänkt inte riktigt med. Körde lite fritt följ/linförighet nära Ullis och han bryr sig inte om henne.

Chaos fick ”runda stolpen” och köra skallmarkeringar på mig innan det blev lite lek med lånade bollar.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s