Spår & lite lydnad

Idag hade jag en påse full med små bitar av blodpudding och köttbullar, nu jäklar skulle det bli näringsspår!

Idag började jag lägga Farleys spår dryga 5 m från plankanten, började med köttbulle och blodpudding i starten. Korta steg med godis i varje tå. Första 10 metrarna var det godbit i varje steg, sen några meters uppehåll och en godishög. Jag ville dels se hur han betedde sig med olika godis och om jag lagt godiset på olika sätt. Jobbigt att lägga sådana här spår, men ca 75 m rakt spår blev det nog, med en kattmatsburk i slutet. Liggtiden ca 2 timmar. Ganska kraftig sidovind/snett framifrån.

Även idag såg jag till att gå en ordentlig stund med Farely innan påsläpp, satte på selen när vi prommat en liten stund och sen fick han gå i den. När vi gick mot spåret drog han och försökte vinda in sitt spår som vanligt. När vi var ca 20 m från start samlade jag ihop honom, hade godbitar i handen och fick honom brevid mig. När vi var framme vid plankanten, ca 5 m från spåret, la jag honom ner, rätade på mig och gav lite godis innan jag tog honom i selen fram till starten. Där visade jag på godiset och så började han äta. Han åt bra och följde sen spåret. Lite fram och tillbaka blev det och lite stopp och utsvävningar, men jag följde bara med när han gick i spåret. Jag kunde tydligt se att det var köttbullar som var godast, blodpuddingen var det inte alls lika angeläget att hitta. När jag håller emot händer det att han lägger sig ner. Vi tog oss i alla fall fram till slutet där han fick ligga ner och äta coops delikata kattmat. 

Jag är i alla fall jättenöjd och det gav fina lärdomar att ta med till den fortsatta träningen 🙂 .

Dagens lärdomar!

  1. Farley tycker bättre om köttbullar än blodpudding!
  2. Det gick bra att lägga honom en kort stund innan vi gick fram och tog spåret. 

Tillbaka på SK Åker fick Gnista först en kortprommis och sen lite ”runda skul”…hon tycker att det är jättekul…och idag slapp hon dessutom en Farley skällandes och bråkandes efter sig. Hon började i alla fall bra de tre första, sen började hon vända upp innan skulet….latmask och slarvmaja! Men jag fick runt henne sen och då fick hon komma och ta sin älskade kong.

Farley fick sen ett pass linförighet, lite ljudligt, vill lite för mycket 😉 . Fast först på vägen ner till plan tittade han efter ”lek-gubben”…så kanske var han lite mer varvad därför? Bara att träna på.  Kanske belöna med godis istället för kong? Sen blev det lite kvarliggande och inkallning. Han fick ligga kvar och jag gick tillbaka och gav godis 3-4 gånger innan jag kallade in. Han fick sitta framför och så springa mellan mina ben för belöningen på vänstersidan första gången och den andra belöning direkt efter sitt framför.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s