Spår med mycket godbitar…

En eftermiddag med spår igen, varsitt spår fick Farley och Gnista. Jag hade Kattis som gick med och sen gav feedback, guld värt!

Farley fick ett rakt spår, ca 80 m, med köttbullar i starten och sen i varje steg, flera uppehåll på 5-10 m. Kattmat i slutet.

Kattis tyckte att han verkade ha förstått att det fanns godbitar framför mig, men att han mer gick in i ett ”godisletarbeteende” än ett ”spårbeteende”. Han spårar ibland, men så går han av och börjar leta istället. Jag tror att det beror på att han vill lösa saker snabbt och på lättaste sätt, spåra tar mer energi än att börja leta? Imorgon ska det läggas lever i nylonstrumpa som ska knytas runt fötterna och sen ska han få spännande dofter i spåret.

Gnista fick ett vänstervinklar u-spår, godishög i starten och ett par meter med godis i varje steg, sen godisdepåer med ca 10-20 m mellanrum, godis i vinklarna. Två 5 cm brandslangsbitar fulla med godis som apporter, kattmat i slutet.

Idag hade jag lite mer ordning innan, men hon hänger sig i halsbandet för att komma fort fram till spårstarten. Okej start, spårar sen bra, något vid sidan av spåret första sträckan pga vinden. Stannar och äter sina godishögar. Efter första apporten så gick hon mer noggrant i spåret, gick inte av många centimeter från kärnan. Vinklarna hade jag ju godis i och de tog hon bra…efter den första verkade hon få nåt viltspår i näsan som hon var tvungen att kolla av, men fortsatte sen. Vid första brandslangapporten var jag inte riktigt med i matchen och missade hålla igen tills hon lagt sig, så hon hade i stort sätt passerat när jag fick henne att ligga….dålig matte! Andra apporten var jag med bättre, men det tar en himla tid för henne att lägga sig….hon börjar lägga sig, sen reser hon sig igen och provar lite annat innan hon satte sig. Köpte det idag, men när jag gick fram och plockade apporten så la hon sig….nej, det är nog ligga hon får göra innan det blir något snask. Kattis tyckte att Gnista spårade bra, men det är för spåret i sig hon spårar, inte godbitarna, även om hon äter en del så lämnar hon mycket också. Så är det apporterna som vi får jobba mycket med!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s