Ett litet pass hemma på parkeringen

Jag kör på med mina kortpass och byter hund efter bara 5-10 min. Det funkar toppen, jag kör inte för länge utan det går bra mest hela tiden. 🙂

Gnista fick börja: Första passet la jag henne och sen fick hon ligga och titta när jag la ut fem apporter med ca 8 m mellanrum. Gick tillbaka, belönade med lite kattmat innan hon fick börja. Hon stannade och liggmarkerade allihopa! Duktig flicka! Kattmat vid varje. Sen fick hon gå tillbaka till bilen och pausa medan jag tog ut Farley. Andra passet fick hon ligga en liten stund innan hon fick starta, hon fick en liten köttbullebit och sen fick hon börja. La sig vid allihopa nu också! Kanon! Tredje passet fick hon köra lite linförighet med köttbullebelöningar, det tyckte hon var kul. Sen fick hon ligga medan jag plockade in apporterna, hon blev kanske lite sugen då?

Jättenöjd är jag med liggmarkeringarna! När hon såg att jag plockade fram apporterna ur bilen så blev hon lite uppspelt och glad. När vi gick förbi apporterna efter andra passet så stretade hon däråt, jag berömde stretandet och satte henne i bilen. Idag är liggmarkeringarna på tvärsen, men jag ska försöka att alltid belöna framifrån för att få henne rakare. I nuläge är det sekundärt, men något att ha i bakhuvudet och börja jobba på.

Farley fick fortsätta med köttbullelydnaden, två-tre köttbullar per pass. Första passet: Direkt när han kom ur bilen så visste han att jag hade köttbulle i handen och kom in vid sidan fint och började jobba. Ett riktigt fint pass. Tyst och balanserat. Andra passet startade han liga snabbt, men i början med lite högre intensitet och lite ljud. Ökade på frekvensen med köttbulle och då gick han ner och jobbade bra. Tredje passet lugnt och balanserat från starten, Lite läggande under gång tränade vi, det gjorde han bra och jag kunde minska hjälperna ganska mycket Kvarliggande med belöning för det och sen inkallning med sitt framför som går så bra!

Jag är fortsatt nöjd med killen, det går bra det här så ”låset på leksakslådan” får sitta ett tag till.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ett litet pass hemma på parkeringen

  1. Kattis skriver:

    Låter kalasbra !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s