Låååång prommis och liiite träning

Nu börjar Gnista närma sig höglöp och Farley är så kär, det har varit ganska lugnt hittills, men på prommisen idag insåg Farley vad som var på gång. Mycket ”Faliiii, sluta”, ”men lägg av nu Fali”, ”meeeen ge fa-an i henne nu, hon vill ju inte!!!”. Det går ju att bryta honom, men strax är han där igen och ska flörta in sig. Det är kul att se hur han försöker, först springer han tätt förbi och runt henne några gånger och så gör han ett försök med huvudet över hennes rygg och komma upp. Gnista säger ifrån, väldigt tydligt, men han verkar inte riktigt ta henne på allvar. Jag försöker stötta och berömma Gnista när hon säger ifrån.

Det kan vara en bra idé att dra ner ljudet lite på filmerna….dels skäller hundarna och dels avger jag ett och annat avgrundsvrål: 😉

Idag fick hundarna bara varsitt pass, det var sent och den som hade paus i bilen började skälla. Inte så bra när man bor i ett hyreshus…

Gnistas pass hade samma upplägg som igår, hon fick ligga när jag la ut fem apporter, kom tillbaka och gav lite kattmat. Idag gick hon över första och tredje apporten en gång, hon fick ligga en stund vid sidan av och vid andra chansen så la hon sig. Övriga var det bra liggmarkeringar.

Farley är ju om möjligt lite mer varvad nu när Gnista löper så han fick ett kort pass linförighet med köttbullshand. Idag tog det betydligt längre tid innan han kom in till sidan och när han var där släppte han lite. Bara att jobba på.

Sen tog jag ut båda hundarna för lite platsliggningsträning, sex gånger lämnade jag och en av gångerna kom de. Annars låg de kvar bra! Lämnade ca 35 m i 5-30 sek innan jag gick tillbaka.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s