Filmad träning

Idag fick Gnista vara hemma hos Henrik medan Farley och jag gick till parkeringsgaraget. Väldigt skönt! På väg till garaget tog vi spiralgallertrappan nerför och uppför flera gånger. Han var först lite skeptisk till att gå ner, men sen gick det finemang. När vi skulle hem drog han och kunde inte fort nog komma fram till trappan….så nu har jag två hundar som älskar gallertrappan 😉 .

Eftersom jag bara hade en hund med så fick Farley ligga i pauserna, nyttigt!

Pass 1

 • När han inte riktigt är koncentrerad när jag gör vänster-vänster går han runt, det får jag bryta så fort jag märker vart åt det barkar. Nu är det konsekvent vänster-vänster som belönas.
 • Ska också vara noggrann med att bara belöna bra vänster-vänster och inte när han gjort det halvdant och rättats till…kanske inte rätta till utan bara bryta och göra om? Blir det frustration?

Pass 2

 • Matten kan få hålla reda på sina kommandon bättre ;)! Hit=kom och sitt framför. Fot=kom in till sidan.
 • Det här passet försökte jag tänka på att räta på mig och det klarade jag till viss del.

Pass 3

 • Provade ha kameran på andra ledden, inte bra, mer ur än i bild… 😦
 • Nu kom det lite gnäll när vi jobbade med vänster-vänster, började bli tröttsamt kanske? När det blir ljud ska jag kanske skippa vänster-vänster och jobba med annat istället? Vänster-vänster kan vi jobba med när han är tyst och fokuserad. Så efter första när det blev gnäll skulle jag inte gjort om det…
 • Väldigt mycket fram och tillbaka, skulle kanske jobbat lite cirkelträning, man behöver ju inte bara gå rakt fram…
 • Vi får jobba på de släta halterna som gärna vill bli sneda. Godishand till hjälp.
 • Mycket tjat om ligg och en del luftiga armbågar. Liggande måste vi jobba stenhårt med eftersom det tror jag kommer att bli svårast att få till.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Filmad träning

 1. Kattis skriver:

  Du får inte göra vänster-vänster för fort. Han måste hinna tänka på vad han gör. När det klarnat kan du öka. Helt rätt att byta/bryta när han börjar låta. Jag tyder lätet som att han blir frustrerad för att jag inte fattar/hänger med.
  Glöm inte att han är en ung slyngel……..
  Han måste få lite tid på sig så poletten hinner trilla ner !

  • annasjyckar skriver:

   så sant, så sant….du är klok som en bok 🙂
   när jag tittade på filmerna efteråt så är jag ändå imponerad över att han håller ihop så bra som han gör hela tiden…trots ganska enahanda träning 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s