Filmat igen

Ännu ett pass i garaget med bara Farley och jag gör det lätt för mig och filmar, så slipper jag skriva så mycket 🙂 .

Pass 1

  • Började med ingångar till sidan som belönades ordentligt med konglek.
  • Övergick sen till ingångar med korvbelöning och sen fritt följ och långsamma vänster-vänster.
  • Provade svänga vänster direkt från halt, det var lite knepigt. Han förstod inte och varvade lite.
  • De släta halterna var mest bra idag, hjälpte med hand och hur jag gick så att det blev bra.

Pass 2

  • I ingångsträningen är det främst att han ska välja rätt sida och att han jobbar in rumpan som belönas nu. Ska nog nästa pass ha in honom i en rak halt vid sidan innan belöning kommer ett antal av ingångarna så att det inte blir slarvigt.
  • Farley är en väldigt trevlig hund att leka med, kampar och vill ha, men ändå inte svår att plocka av leksaker. Full fart men ändå balanserad.
  • Jobbade med lite cirkelövningar på liten volt (2-3 m i diameter), både höger och vänster varv. Då måste han i varvbytena anpassa farten för att hålla position. Tyvärr var vi mest ur bild när vi gjorde den här övningen.

Pass 3

  • Jag måste träna inkallning, när han ska sitta mittemot mig, och ingången mer var för sig! Han har i nuläget inte riktigt koll på när han ska göra vad. Syns i början när jag vill att han ska sitta mittemot och han vill göra ingång till sidan.
  • Avslutade med att testa lite början på spårapportmarkeringar. Jag hade en liten brandslangsbit och när han stannade och nosade till på den så klick och kasta godbit framåt. Först hade jag korv, men dom landade ju så tyst att han inte uppfattade dem. Provade sen med torrkulor och det funkade bättre.

Avslutar med en liten inspirationsfilm med Towa Lindh och Brigadens Front, flera sevärda filmer har Towa lagt upp på YouTube!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s