Kan man bli annat än lycklig?

När man har en helt underbar Farley som bara utvecklas med varje träningspass! Filmade idag också, av lathet förstås…men jag var nöjd när jag tränade och riktigt nöjd när jag tittar på filmerna!

Platsliggningsträning i pauserna, han ligger mest riktigt bra, dax att öka avstånd lite och på kort avstånd i annan miljö.

Pass 1

 • Idag filmade jag ända från uppvärmande följsamhetsövning, det gör han fint.
 • Det här med att komma in med bollen innan jag kastar nästa funkar oftast ganska bra, men när han släppt den en bit ifrån verkar han inte förstå att jag vill att han tar upp den igen och kommer till mig med den. Kanske skulle börja med apporteringen….gruvsamt…det är ju så mycket som kan gå på tok där… 😉
 • Kvarsittande och kvarliggande funkade fint idag, jag lämnar inte så jättelångt och går tillbaka och belönar flera gånger.
 • Läggandena funkade över lag bättre, men det är för ofta luft under armbågarna, så det får jag vara noga med! Men håll med om att han lägger sig snyggt! 🙂
 • Lite ljud här och där….viktigt att jag hör dom och inte bara låtsas att dom inte finns.
 • I inkallningarna skulle jag vilja ha honom tightare mittemot mig när han kommer in, men jag tror att jag får belöna ändå när vi kör långa inkallningar och inte peta. Jobba med tightheten får vi ta i övningar på nära håll. Provade lite olika varianter det här och nästa pass, bäst funkade nog korven ändå för då blev det bättre och bättre.
 • När han började varva mot slutet blev han med tuggig i kampen, tecken på att det är dax för paus…?

Pass 2

 • Andra passet var han lite eldigare i kampen. Ett och annat omtag i mina händer.
 • Eftersom han var lite eldigare och det kom ljud gick jag över till korv, matade många gånger med små smulor.
 • Idag pratade jag väldigt mycket….hmmmm…silvertejp kanske 😉
 • Andra passet kunde varit lite kortare. Lite mycket ljud mot slutet.

Pass 3

 • Stadga och lek.
 • Första leken var att jag kastade iväg en kong, håller i Farley, säger ”klara, färdiga, gå!” och så springer vi ikapp. Det är egentligen bara på ”klara” jag håller emot, sen backar han nästan…men på ”gå” full fart.
 • Andra leken håller jag en kong i snöret och på ”ja!” skakar jag till den och försöker dra undan den, oftast hinner han ta den, men ibland inte och då är den min. Han får inte tjuvstarta. Blir lite missnöjd när han missar 😉 . Han kan inte hålla kvar den kong han nyss tagit för då missar han nästa.
 • Tredje leken var att ligga stilla när kongar kastas eller dras. Duktig kille!

Följer Susan Garrett och hennes Handling 360, fick därigenom en e-bok som handlade om att utvärdera träningsfilmer. Bra tips som jag tar med mig 🙂 . På varje punkt välja exempelvis tre saker.

 1. Titta igenom allt en gång utan att fokusera på detaljer. Sen…
 2. Vad gjorde din hund bra? Han har en härlig attityd och vill verkligen jobba tillsammans. Fin position i fria följet. Snygga lägganden när han lägger sig hela vägen.
 3. Vad gjorde du bra? Jag är lugn och sansad. Anpassar mig emellanåt bra efter vad han presterar. Bra start och uppvärmning.
 4. Är hunden tveksam någonstans? När han ska sätta sig mittemot, blir bättre, men lite tveksam fortfarande. Läggandena, att han inte lägger sig helt är en slags tveksamhet, han har inte helt klart för sig vad han ska göra. Platsliggning går bättre, men ibland reser han sig, bara att jobba mera.
 5. Hur kan jag göra bättre? Korta passen något, nu när jag filmar blir jag väldigt medveten om hur mycket jag ”harvar på” många gånger och alla gånger blir det inte bättre. Försöka begränsa mig till fem upprepningar. Jag ”blundade” för ljud och fortsatte bara att upprepa övningen, skulle ha anpassat övningen bättre så att det inte blev ljud efter det första.
 6. Vad ska jag träna min hund så att den blir bättre? Fortsätta som vi gör, men tänka på att anpassa övningarna efter vad han presterar (vid tex ljud). Jobba med uthålligheten med vissa kortare, enkla pass utan så mycket belöning, kanske köra ett pass med bara en avslutande belöning. Fortsätta lära in stadga med lösande ”varsågod”.
 7. Hur såg helheten ut? Trevlig! Det syns att vi har kul tillsammans! 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s