Spår, lite lydnad & lite spring

Äntligen bilburen igen, så underbart skönt! Idag åkte vi till Mariefred och spårade innan det blev lite lydnad på schäferklubben i Åker.

Spåren la jag själv. Typ, u-spår.

Gnista fick tre apporter i sitt spår, någon dm efter apporten ja jag en bit kycklinglever. Vid första apporten såg jag inte utan hon var framme och hade ätit upp den innan jag kunde hålla emot. Övriga höll jag emot vid och efter lite segdragande la hon sig och se, då fick man komma till och äta levern. Upptaget, hmmmm, hon hade skitbråttom och det blev inte alls så som jag vill ha det. För forcerat och hon skulle få bättre koll på spårstarten om hon tog det lite lugnade. Spårarbetet var mest bra, men den kraftiga sidovinden på första benet gjorde att hon låg någon halvmeter vid sidan. Vinklarna tog hon efter en del snurrandes, imorgon blir det köttbullar i vinklarna.

Farley spårade faktiskt bättre än vad jag trodde att han skulle göra och var mer sansad än senast, så något har landat hos unge herrn under vårt uppehåll. Kombinationen av stark sidovind och mycket energi som ville ut gjorde att första benet inte gick så himla bra, visst redde han ut det men gick av och på en del. Första vinkeln fick han jobba ganska hårt med, men när han väl var på spåret igen så spårade han riktigt bra resten av spåret! Inga apporter idag, lite kycklinglever och så fick levern i strumpbyxorna hänga med för sista gången idag. Provar utan imorgon och sen får jag se om jag ska köpa ny lever eller inte.

I lydnaden var Farley mer i gasen än vad han brukar vara när vi tränat själva i parkeringsgaraget. Testade först med köttbulle, men den blev han mer frustrerad av idag. Hade kongen i handen, och visst blev han ”på”, men det var mer rätt sorts ”på” än med köttbullen.

Vi MÅSTE träna mer på kvarliggande för rätt som det är, utan förvarning, så kan han resa sig upp och komma….tycker väl att det räcker så.

Positivt är att han inte bryr sig så mycket om andra hundar.

Lite fritt följ, läggande under gång, sättande under gång och inkallning, lite dåligt med kedjor…men träning imorgon igen så då ska jag komma ihåg att jobba lite med uthålligheten och inte belöna hela tiden 😉 .

Gnista fick mest bara leka, springa runt lite skul, den leken tycker hon är kul. Lite fritt följ och så en inkallning med stå, som bara blev sååååå snygg!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s