En dag till med spår & lydnad

Vi var några som ville träna idag också, så strax efter 11 svängde jag ner vid ett gärde strax före Mariefred. Vi började lägga spår, jag la ett kort och ett lite längre till Farley. Till Gnista la Hampus ett spår, vilken lyx! 🙂 Sen tog vi en hund i taget, Harro, Farley, Argus, Busa, Harro, Farley, Ystra och Gnista. Trots att det friskade i bra ordentligt över gärdena spårade hundarna riktigt bra och alla hussar och mattar var nöjda. Bra idéutbyte både under och efter.

Farleys första spår var ett kort rakt. Med två burkar rå kycklinglever och så hade jag sprutat lite vatten ”smaksatt” med vätskan från kycklingleverpåsen i en sirapsflaska. Speciellt i spårstart och sen lite i varje steg vissa partier.

Som vanligt hög intensitet, men började riktigt bra. Den starka sidovinden gjorde att han drog med vinden. Jobbade sig dock tillbaka till spåret när jag höll emot. Bättre än igår.

Farleys andra spår var ett u-spår med fyra burkar med rå lever, lite köttbullesmul i vinklar och ett par partier till.

Bästa spåret hittills, vissa partier gick han riktigt, riktigt fint! Hampus som gick med såg att Farely spårade bättre när det blir längre spårpartier, så nu ska vi köra spår med bara ett slut och inte massor med stopp för burkar i spåret. Sen fortsätta med att lägga två spår, så att han får ”hitta koncentrationen”/”blåsa ur sig” i det första.

Gnista fick ett spår med tre apporter med leverburk efter, tre vinklar. Annan spårläggare. Kraftig sidovind.

Gnista började bra men drev sen i sidled med vinden, men jobbade sig tillbaka till spåret. Vid första apport hade hon drivit ut i sidled, men när hon fick vittring på burken gick hon tillbaka och markerade apporten….den här hunden kommer jag aldrig att bli klok på…men duktigt var det. 🙂 Snurrade en del i vinklarna, även om det inte är konstigt i den kraftiga vinden så kan jag tycka att hon som är så spårnoga inte skulle behöva det. Bara att jobba vidare.

Åkte sen till SK Åker för korvgrillning och lydnad, jättegott var det!

Farley fick köra BH-programmets linföringhet….jag trodde jag hade ganska bra koll….men se där hade jag fel…så det tål att tränas igen! Farley var ganska varvad så det blev köttbullelydnad, gick då ganska okej även om det var lite småljud. Så får vi jobba lite med helomvändningarna så den blir enligt regelboken :). Medan jag hjälpte de andra fick Farley ligga uppbunden vid plankanten, nyttigt det också. När han låg gick jag tillbaka och belönade.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En dag till med spår & lydnad

  1. Kattis skriver:

    Låter som en riktigt bra träning !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s