Dagens spår

Ja eller spårstarter rättare sagt…

Farley fick 3+3 spår idag också med paus i bilen emellan. Spår 1-3 var bara köttbullstramp. Spår 4 köttbullstramp 2 m spår och köttbullstramp. Spår 5 var köttbullstramp, 2 m spår, köttbillstramp, 2 m spår och så avslutande köttbullstramp. Spår 6 var köttbullstramp, 3 m spår, köttbullstramp. Köttbullssmul i varje steg.

Han har väääääldigt brått fram till starten, men jag försöker vara konsekvent med att kastar man sig framåt så blir det stopp tills han lugnat sig och slutat streta. Jag ska fokusera på det, bara framåt i spåret när han inte stretar, om det så bara blir ett litet steg åt gången, att ”dragkamp” bara resulterar i att det tar stopp. För det är ju framåt han vill, han är så sugen på spåret att han vill ta in hela på en gång. Så nog vill han spåra alltid….han har bara inte förstått vitsen med det sätt jag vill att han ska spåra på, hans sätt går ju så mycket snabbare! 😉

Fortsätter så här, det här var tredje passet efter den här modellen, utvärderar till nästa helg för då har vi hunnit med några pass till.

Gnista fick träna lite liggmarkeringar, idag la jag ut fyra apporter med ca 15 m avstånd. Gick sedan med henne lös, när vi närmade oss apport gick jag tätt bakom och stoppade med handen om hon försökte vända sig när hon la sig, belönade det raka läggandet med boll kastad framåt. Det kan kanske vara något…vi jobbar vidare så får vi se…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s