En skön dag & filmtajm!

En solig eftermiddag med hundträning på Orrestaö!

Fritt följ lite ofokuserat i början, men sen blir det riktigt bra. Jag skulle kanske vilja ha lite mer tryck, MEN det får faktiskt vara just nu så det inte blir en massa ljud. Apport-sitta framför, gripa och dra emot lite, Provade släppa apporten på marken för att se om han tog upp den, men det gjorde han inte. Han blev bara frustrerad för att han inte förstod vad han skulle göra. Gick då tillbaka till att han bara skulle gripa och dra emot lite. Provade släppa någon sekund så han fick hålla fast bara, ska fortsätta så och sakta utöka tiden jag släpper. När det funkar ska jag börja backa ifrån så han får komma efter och sätta sig. Sättande under gång, ganska tydligt dubbelkommando. Läggande under gång bättre. Mycket bus och lek. Extern belöning, jag släppte kongen på marken och körde fritt följ, svårt i början, men sen blev det bättre efter sen jag sagt till honom och efter några halter med bibehållen kontakt fick han ta den. Sitta mittemot som belönades med att han fick gå mellan mina ben och få belöning på min vänstra sida.

Inget seriöst eller jättenoga, belönar en massa fel, men det får vara så, Gnista är glad och tycker att det är kul. Fritt följ, fjärrdirrigering, apportering, ställande under gång, sättande under gång och en massa lek däremellan.

Dålig kameravinkel på det här klippet. Först gick jag mot och när Farley var i jämnhöjd klickade jag och kastade kongen snett åt höger. Sen blev vinkeln mindre. Farley är inte speciellt klickerklok, han blir mest frustrerad om man väntar ut och han får prova själv. Han vill ha tydliga direktiv som han förstår. Varför? Jo, väldigt praktiskt att hunden kan springa och runda saker. Med Gnista har jag använt mig av det när jag tränat inkallning med stå och ligg, i sökets flyingträning/stiglydnad och som kul aktivering. Sen kan man ha det som en grundövning inför träningen av IPO’ts skul.

Här har jag skippat klickern och avancerat till att belöna med kongen hos mig, så det går framåt! Försöker med kommandot ”runda” och minskade hjälper, ibland funkar det och ibland inte, men då gör vi om lite lättare så att det inte blir några längre tveksamheter.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s