Prommis & ”revir”

Efter jobbet ut med hundarna, en ”latmansprommis” på ett gärde så hundarna fick springa. Det gillar dom verkligen båda två och de trivs verkligen ihop.

Sen tog jag fram bitkudden och lekte lite ”revir”, alltså Farley ska sitta nära framför mig och skällande bevaka. Han vill gärna backa ut efter ett par skall, men jag försöker att belöna med bett när han är där jag vill ha honom. Efter snabb vinst får han springa en stund med bitkudden. Mellan övningarna lite ”ordning och reda”. Efter en stund började jag sätta honom, lämna 4-8 m, vänta lite och sen säga ”revir”. Då ska han springa fram och börja bevaka. Det är ju bara i sin linda än så länge, men vi trixar på. Nästa steg är att han ska kunna ”trycka undan mig”, dvs jag rör mig lite, lite bakåt och Farley ska följa efter bevakandes utan att röra kudden förrän jag bjuder den.

 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s