Hoffeläger med IPO-skydd

I helgen var Farley och jag på Swedehof’s kenelläger. Jag och Farley skulle få träna skydd med figuranten Mads Moselund. Mitt mål med helgen var att Farley skulle få träffa på en ny figurant och att han skulle få växa, sen om vi fick lite ordning på bettet skulle det vara en bonus. Det uppnåddes med råge och jag kände att jag själv fick självförtroende och såg att Farley faktiskt kan mer än vad jag tror!

Tre dagar och tio skyddspass hann vi med, sen fick Farley lite lydnad varje dag. Under de här dagarna blev det jobb med bettet, bevakningar, lite rondering, ”ordning.&-reda”, något ”långt”, höga inhopp, störningsträning mm.

Jag kan bara konstatera att jag verkligen har en lydig hund! Det går sååååå snabbt att gå från ”känslor” till en fokuserad lydnad. Farley är nog min första hund som jag verkligen ”har i hand”.

Farley slarvar i betten, men när det blir svårare och ärmen är högre så skärper han till sig och biter bättre.

Farley har just nu i livet inget lugnt fasthållande efter att han vunnit ärmen, han börjar istället skaka och tugga. Just nu ska jag nog skippa det där med ”handen under hakan” och bara ta honom i selen/halsbandet och kommendera ”släpp”. Bara dumt att han får hålla på.

Även om Farley är väldigt lydig så ska jag vara uppmärksam på att han faktiskt tar för sig där och vill jag behålla den fina lydnaden så gäller det att hålla efter.

Jag ska tänka på att inte gå och tjata ”fot”, säg ifrån istället om Farley släpper.

Film från sista passet….

Lydnadspassen med Farley gjorde vi efter skyddet och min idé om att ändra belöningsrutiner har verkligen funkat! Jag har börjat klappa om och smeka Farley vid belöning så det alltid kommer först och bollen ger jag honom efter en stunds smek. Sen har jag utökat till att bollen inte kommer efter varje omklappning utan jag drar ner på bollbelöningarna. Det har funkat toppen och nu är han nästan helt tyst efter bara en månads träning. Nu har vi bara gjort enkla saker som tex fritt följ, sitt/ligg under gång och inkallning, men snart ska vi börja nosa på apporteringen igen och hoppas det fortsätter funka. I platsliggningen har jag bestämt mig för att Farley bara får ”gilla läget” och att det inte är okej att resa sig upp. Jag har verkligen provat med olika belöningar och jag tycker inte att det är för att han är osäker som han reser sig. Han verkar bara tycka att det är tråkigt att ligga still utan att något händer…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s